Chokladcannoli med chokladmousse och hallonsorbetströssel

Det måste vara en första gång för allt. Även liksom för denna rätt. Jag har under hösten provat att göra cylindrar av choklad, vilket inte är det lättaste. Tyvärr skulle det vara hallonsorbet, men det blev sorbetströssel istället. Ja man upptäcker alltid något nytt. Eller så var receptet på sorbeten inte det bästa. Håll i er här kommer det.
 
Cylinder:
Ta en OH-film remsa och klipp till bra format och pensla på smält choklad efter eget tycke. Tejpa ihop och in i frys.
 
Chokladmousse:
50 gr smör
150 gr choklad
2 st äggulor
2 dl vispgrädde
1 st äggvita
2 msk florsocker
 
Gör så här:
Smält smöret i en liten panna: Ta av från värmen, lägg i chokladen och rör om tills chokladen smält. Rör i äggulorna en i taget.
 
Vispa grädden lätt
 
Vispa äggvitan till hårt skum, tillsätt sockret under vispning.
 
Blanda choklad och ägguleblandningen med grädden. Vänd ner den vispade äggvitan.
 
Spruta ner moussen i chokladcylindern och in i kylskåpet. Spruta ner resten i småglas och njut vid alla tillfällen.
 
Sorbet: Fungerade dock inte som jag ville
2,5 dl Hallon
1,5 dl vatten
1 msk socker
1,5 äggvita
1-1 1/2msk socker.
 
Gör så här: så får du sorbetströssel
Koka ihop hallon, socker och vatten.  Mixa fint och in i frys i 30 min. Vispa äggvita hårt och i med socker. Vänd ner i hallonsmeten. Glöm bort att veva runt så att det inte bildas iskristaller. Det var väl här jag missade. Lägg upp efter eget behag.
 
Gott var det i alla fall. Nästa gång hallonglass istället :-)

Kommentera inlägget här :