Eldig krabbtortelacci med gul paprikasås

Äntligen har det blivit så pass svalt inomhus att man orkar stå bland grytorna. Under sommaren har det komponerats en och annan fiskrätt samt inhämtad inspiration från Mallorca. Hösten kommer att bjuda på många nya recept och några favoriter i nya tappningar. För tredje gången har jag även anmält mig till Sveriges Mästerkock. Får se hur det går. En bra start att få igång matskapandet i alla fall. Här kommer en krabbtortelacci med en gul paprikasås. Såsen passar utmärkt till pilgrimsmusslor, men varför inte så här. Håll till godo! Nu invigs höstsäsongen.
Tyvärr kass bild. Kameran var ej uppladdad
 
 
Recept.
Pastadegen.
100 g Durumvete,
100 g vetemjöl.
2 ägg + 1 äggula
lite vatten
lite olivolja
lite salt.
 
Knåda ihop till fin boll och låt vila i kylen i gladpack i minst 1 timma. Använd pastamaskin och kavla ut på den smalaste inställningen. Ta en cirkel eller fyrkant och stämpla ut. Vik ihop och använd vispat ägg till lim.
 
Krabbsmeten:
Krabba på burk eller egenkokt
Ricotta
Cayenne
salt
peppar
 
Här gäller eget huvud. Du behöver inte mycket Ricotta. och pressa ut så mycket vätska du kan från krabban. För smetigt, blir det jobbigt att göra tortelaccin och den spricker gärna i vattnet. Smaka av kryddningen...
 
Gul paprikasås
1 stor gul paprika
2 msk flytande honung
2 msk vitvinsvinäger
1,5 - 2 dl olivolja
1 vitlöksklyfta
salt
vitpepparfrån kvarn
 
Gör så här:
Sätt på ugnen på 180 grader. Dela paprikan på mitten. Bort med kärnhus. In i ugn tills skalet lossnar. den ska inte bli bränd. Häll i paprika, honung och vinäger i en blender och kör till slät. Häll på olivolja till bra konsistens.
Krydda med vitlök, salt och peppar. Tänk på att denna sås är kall. Så låt den stå i rumstemperatur. Pastan värmer upp såsen
 
Koka tortelaccin i saltat vatten i ca 3,5 minuter. Häll en spegel av paprika såsen. Springla lite persilja, lite peppar och parmesanost. Ja det där klarar ni av själva.
 
Gott? Ja givetvis
 
/Massimo
 
 

Kommentera inlägget här :