Chokladtryffel på halloncoulisbädd

Desserter är ju faktiskt fantastiska. Ofta när man når desserten är man sprängande mätt. Men av någon konstig anledning finns det alltid plats för lite sött. Här kommer världens enklaste tryffel. Gjord i ett hujj.  Man behöver inte ha allt lullull utan det räcker med tryffeln.
 
 
Recept:
100 gr bra choklad
1 dl grädde
1 dl hallon
florsocker
Cacaopulver
 
Gör så här: Smält chokladen i ett vattenbad. Ta av och vispa ner grädden till en fin chokladsmet. In i kylen i en timme. Rulla bollar i Cacaopulver. Ini kylen tills servering.
 
Halloncoulis.
Värm upp hallon och mosa i kastrull. Tillsätt önskad mängd florsocker. Sila av kärnor
 
Montera enligt eget önskemål.
 
Simpelt eller hur!
 
/Massimo

Kommentera inlägget här :