Sjötunga meunière med pressad potatis

Sjötunga är inte det lättaste att hitta i Stockholm. Men har man goda vänner från Skåne, fixar det sig. Det viktiga är att ha rikligt med smör och ösa, så att smörsmaken kommer in i fiskköttet. Superlätt recept, men fantastisk gott. Till detta en fluffig pressad potatis som suger upp den gottiga såsen.
 
På restaurang brukar man filéa fisken vid bordet och sedan lägga tillbaks till en hel fisk. Jag har dock ingen sådan person här, så jag får göra det själv. :-)
 
 
 
Recept:
1 sjötunga/pers. det fungerar med Bergtunga med
Vetemjöl
Smör i massor
Hackad persilja
Citron
Potatis
Salt
Havssalt
 
 
Gör så här:
Rensa fisken från eventuellt blod. Torka fisken med hushållspapper. Salta och havssalta. Panera med vetemjöl. Stek fisken gyllenbrun. Var försiktig med värmen. Häll i mer smör och ös över fisken så att smörsmaken går in i fisken. Plocka upp fisken och lägg på fat. Häll i hackad persilja i smöret och lägg lagom mängd på fisken. Till detta pressad potatis, men det vet ni hur man gör
 
Smaklig söndagsspis
 
/Massimo

Kommentarer :

#1: Anonym

Ser nyttigt o gott ut...

Svar: Mycket smör, men äkta smör. Sjötunga är fantastiskt gott
il massimo

skriven

Kommentera inlägget här :