Smörstekt röding på toast och inlagd fänkål

Här kommer en 08-variant av den klassiska knäckemackan och röding uppe på fjället. Det är fortfarande ett par månader kvar till den numer klassiska fiskeresan upp till Borgafjäll och slipsik-området. Men kände ändå för att få smaka en glimt av det som komma skall. Det är måndag och affären hade fått in färska rödingar idag. Filékniven är vässad och här kommer fastfood Borgastyle.
 
Det kommer inte att finnas tid för ytterligare recept under veckan. Jag har förmånen att få arbeta på ett event med några av nordens och europas främsta kockar resten av veckan. Givetvis kommer det att bli en superblog på måndag nästa vecka. Förhoppningsvis en och annan selfie med en känd kock och deras michelin rätter.
 
 
Recept:
1 Rödingfilé/pers
Rostbröd eller annat bröd ni föredrar
Inlagd fänkål
Basilika
Citron
Smör
olivolja
salt
Svartpeppar
 
Gör så här: Filéa fisken och skär bort skinnet. Torka fisken och salta och peppra. Skär bort kanterna på brödet och smörstek till fin yta. Torka ur pannan och häll på smör och stek filéerna ca 1-1,5 minut på varje sida. Ös smör över under stektiden. Var försiktig så att du inte steker fisken torr. Tryck på ovansidan och tänk på att fisken fortsätter att tillagas efter att du tagit ur den från pannan
 
Montera. Underst brödet. Lägg på fisken och pressa några droppar citronsaft och riv lite citronskal över (moderat). Lägg en bunt inlagd fänkål på toppen och riv lite basilika så att det ser snyggt ut. Slutligen ett halvt varv vrid på pepparkvarnen över allt. Så var det klart
 
Man ska inte svära, men fn vad gott det är.
 
/Massimo

Kommentera inlägget här :