Fänkålsknäcke

Att baka är ett nytt område för mig. Lagom till jul ska jag skaffa mig en schysst assistent. Då jäklar. Har snårat in mig på knäckebröd. Oftast lättbakat och smakar helt annorlunda jämte köpt. Ska man servera en anklevermousse, ska det vara gott hela vägen. Här kommer ett simpelt och variationsrikt recept på knäcke.
 
 
Recept:
25 g jäst
2 dl vatten
3 dl rågmjöl
2 dl vetemjöl
1 msk krossade fänkålsfrö
1 tsk spiskummin
1 tsk salt
 
Gör så här:
Värm vattnet till 37 grader och smula ner och lös upp jästen. Blande ner kryddorna och stötvis mjölet. Knåda eller använd assistent i ca 5 minuter. Låt jäsa i 60 minuter.
Sätt ugnen på 220 grader. Dela upp degen i fem delar och knåda ut till tunnt. Använd kniv eller liknande för att "skapa" ett knäckebröd. Grädda i 6- minuter. Lägg knäckebröden under duk. När allt är gräddat. Lägg allt på en plåt i ugnen med luckan öppen. Låt torka ur under ett par timmar.
 
Nu kommer det svåra. Vad ska man ha på? gåslever eller någon tapernade? Ja det får ni själva välja
 
/Massimo
 
 

Kommentera inlägget här :