Grahamsbröd med knaprig yta

Jag har gjort det!! Jag har lyckats överbelasta min kökassistent. Den gick inte sönder, men den klarar tydligen inte vad som helst. Dock sade försäljaren att man skulle kunna blanda cement med denna monstermaskin. Hmm. I alla fall. Dela upp degen i två delar om ni ska göra detta bröd.
 
 
Recept:
 
8 dl vatten

20 g jäst
350 g Grahamsmjöl
1 tsk honung
1 ägg
1/2 dl olja
30 g Solroskärnor
50 g Linfrön
900 g vetemjöl Special. Jag använde ManitoB Cream
18 salt
 
Gör så här:
Värm vattnet ljummet och lös jästen. Blanda ner de övriga ingredienserna och knåda 15 minuter med assistent.
Tillsätt saltet och knåda ytterligare i 5 minuter.
 
Jäs degen i bunken i 45 minuter. Ta upp på mjölat bakbord och slå upp fyra limpor. Låt limporna jäsa på plåt till dubbel storlek i ca 50-60 minuter.
 
Baka bröden i 5 minuter i 250 grader och sänk sedan till 200 och grädda  ytterligare 35 minuter.
Spruta gärna in vatten med en blomspruta innan du sätter in plåten så får du bättre lyft i brödet och finare skorpa. Jag sprutade även på bröden efter 5 minuter.
 
Låt svalna på något galler innan de skärs.
 

Kommentarer :

#1: Lana

Du är så himla bra Mats! Tack för fina tips

Svar: Hoppas det smakar Lana. Snart nya recept på G.
il massimo

skriven

Kommentera inlägget här :