Förra helgen fick jag förtroendet att laga mat till 15 personer där merparten är mycket matintresserade. Som vanligt vill man testa gränserna på vad man klarar av. 9 rätter totalt. Den redan fyllda 50-åringen och några av hans kamrater startade en matklubb för över 20 år sedan Inför varje rätt målade jag upp hur rätten kunde se ut på tallriken, men det var givetvis fri tolkning från detta. Jag hade mycket skoj och det var en febril aktivitet i köket under kvällen som blev mycket lång. Men konstigt nog var dom inte stoppmätta, mest trötta då det blev sent.
Nedan kommer hela menyn och en del bilder. Tyvärr från telefonen där av den dåliga kvaliteten.
Amuse Bouche
Fluffigt vispad anklever med marsala touch på smörstekt bröd
Klassisk kallrökt lax med spenatostcréme på dansk kavring
Dryck: Olika Sorters Champagne
Förrätter
Créme Ninon med cheviche och rimmad röding.
Dryck: Fortsättning Champagne Blanc de Blanc
Lätthalstrad reninnanlår med sechuanmajonäs, friterad palsternacka och skogens bär.
Dryck Bourgogne Hautes Cotes de Nuits
Vinprovning: Alvarinho Curtimenta och Heide Grüner Veltliner
Varmrätter
Smörstekt röding med saffransrisoni, brynt smör och picklad fänkål och en del lullull
Fortsättning Dryck. Alvarinho Curtimenta och Heide Grüner Veltliner
Lågetempererad reninnanlår, potatispuré med västerbottenost touch och en kraftigt reducerad rödvinssås.
Vinprovning. Chocolate Block och Barolo Fontanafredda 2011
Ostar
Brillat Savarin och Bleu de Causses med hemgjord rödlöks- och kvittenmarmelad
Dryck: Chateaux Suduiraut 2002
Efterrätt
Hjortronsufllé med madelflarn och hemgjord vaniljglass
Dryck: Nivole
Ha det