Saffransbiscotti

Ja det lackar mot jul och verkstaden "köket" rullar för fullt. När jag bodde i Toscana var biscotti ett stående inslag till kaffet eller Vinsanton. Saffran kan man ha till mycket och här kommer ett recept på biscottis som man kan variera med choklad eller annat som man tycker är gott.
 
 
Recept:
150 g mandlar, skollade
75 g normal saltat smör
3 dl strösocker
3 ägg
1 pkt saffran à 0,5 g
7 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
 
Gör så här:

Sätt ugnen på 175°. Hacka mandel grovt. Rör smör, socker och saffran poröst. Rör ner äggen ett ägg i taget. Blanda samman vetemjöl, bakpulver, vaniljsocker och mandel och rör ner det i smeten tills allt är blandat. Låt stå i ca 30 minuter. Rulla till två längder  på mjölad bänk som är lika långa som en plåt. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Baka längderna i nedre delen av ugnen ca 40 min.

Ta ut plåten. Sänk värmen till 100°C. Låt längderna svalna lite och skär dem sedan i långa, sneda bitar. Lägg tillbaka dem på plåten med snittytan uppåt och torka dem i ugnen i ca 45-60 min eller tills de är torra.

Ja nu är det bara att frossa

 

/Massimo

Kommentarer :

#1: Irre

Mums, ja det är ju så gott.

Svar: :)
il massimo

skriven

Kommentera inlägget här :