Lätthalstrad pilgrimsmussla med forellrom och krispig sparrissallad

Bland kolonilotterna i Årsta/Stockholm har den vilda spanska körveln precis börja få blad. Vad passar inte bättre än att förädla den härliga anissmaken och göra en vinegrette. Sparrisen är ju på ropet så här på vårkanten. Efter ett par prov med att blanchera sparrisen, gav jag upp. Krispighteten vill inte riktigt stanna kvar. Därför enbart tunnt hyvlat med en potatisskalare.  En förrätt som är så enkel att det ät löjligt. Jag valde även forellrom istället för den klassiska löjrommen därför att den är lite sötare och större. Lite vackrare att titta på
 
 
Recept:
Pilgrimsmusslor. 1-3/person
Forellrom
Sparris
3 msk matolja
1 msk sherryvinäger
0,5 msk Pernod (om man vill)
1 krm salt
0,5 krm peppar
Färsk körvel
 
Gör så här: Plocka en näve blad av körveln. Mortla. Blanda ihop vinegretten. Olja, vinäger, salt och peppar. Blanda i de mosade körvelbladen. Låt stå. (Den blir godare om den får stå en dag.
Skala sparrisen med en potatisskalare. Halstra pillisar ska man göra på hög värme. Med fördel en gjutjärnspanna. Stek första ytan tills det slutar fräsa (ca 1 min). Vänd och stek på ca 30 sek.
Lägg upp lite sparrisriv på tallriken och några pilgrimsmusslor. Ringla vinegretten över sparrisen och en klick forellrom över musslan. Du gör denna förrätt på en 15-20 minuter.
 
/Massimo

Kommentarer :

#1: Veronica Wallgren

Åh vad gott!

skriven

Kommentera inlägget här :