Bakad jordärtskocka med spenatkräm

I förra veckan var jag på Årets kock tillställningen. Jag träffade då hovmästaren från Winterviken. När vi träffas under ett event pratar vi mat, mat och mat. Likaså denna gång. Givetvis visade vi upp varandras senaste matkreationer. Och folk trodde nog att vi inte var riktigt riktiga. Ja är man en matnörd så är man. Han gav i alla inspirationen till jordärtskockorna. Jordärtskockorna kan du använda till andra rätter. Och Spenatkrämen fungerar utmärkt till bla torsk. För att vara en amuse bouche är denna rätt tidskrävande att göra. Men har du tid över någongång. Pröva dessa smakkombinationer. Jordliga!!!
 
 
Recept;
Jordärtskockor
1 stor näve bladspenat
2 Charlottenlökar
1 - 1 1/2 dl Creme Fraiche
1/2 msk citronsaft
Torkad tomat
körvel
Salt
Peppar
 
Gör så här: Sätt ugnen på 170 grader. Utan varmluft. Skala kockorna och på med lite olja och iun i ugnen. Kockorna skall bakas mjuka utan att bli brända. Så kontrollera värmen på din ugn. Detta tar ca 30-40 minuter. Sedan in i kylen. När kockorna är kalla. Värm på en stekpanna med smör och stek kockorna gyllenbruna. Det blir en härlig skorpa.
Hacka lökarna och fräs i panna med smör. Häll på spenaten och vänd runt i ca 2 minuter. Ta fram blendern. (att göra denna kräm med stavmixer är nästan omöjlig). I med spenatröran och creme fraiche. Låt gå i minst 5 minuter. Spenaten skall vara helt pulveriserad. Krydda upp med salt och peppar och citronsaft. Häll i sprits eller plastflaska för att lätt kunna lägga upp. Hacka den torkade tomaten fint och klipp lite körvel.
Nu har ni ett tilltugg som för tankarna till vårliga dagar ute på åkern.
 
/Massimo
 

Kommentarer :

#1: rememberthiis.blogg.se

Gott :)

Svar: kalagott
il massimo

skriven
#2: Emma -Merakibeauty.se

åh så gott det ser ut :)

skriven

Kommentera inlägget här :