Kiwisorbet

När man sitter på balkongen och solen gassar för fullt kan man behöva lite svalkande sorbet. Det finns hur många recept som helst. Här kommer ett mycket enkelt. Receptet nedan får man ta med en nypa salt då det beror på hur mogna Kiwisarna är. Det bästa är att prova sig fram. Personligen vill jag inte ha för mycket sötma då det gärna blir sliskigt.
 
 
Recept:
2,5 dl vatten
2 dl socker
7 Kiwis
Banan
Choklad.
 
Gör så här: Om du vill ha med den torkade bananen krävs lite förarbete. Slanta bananen i 3-4 mm tjocka skivor. Ställ ugnen på 75-80 grader. Lägg bananerna på ugnspapper. Ja nu är det bara att vänta. När uppsidan känns torr. Vänd. Beroende på ugn tar det olika. För mig brukar det ta ca 4-5 timmar.
 
Glassen. Koka ihop vatten och socker i en kastrull. Låt koka i ca 5-7 minuter. Låt svalna. Skala och mixa Kiwis. Blanda i sockerlaget med Kiwis i en glassmaskin eller plastbytta. Låt det bli lite för sött då kylan dämpar sötman. Och givetvis hur mogna eller syrliga Kiwisarna är. Du bestämmer.
 
Addera en torkad banan och sprinkla lite riven choklad.
 
Perfekt på verandan eller balkongen
 
 
/Massimo

Kommentarer :

#1: Jag är inte dum i huvudet! Jag har Aspergers syndrom!

mumms

skriven

Kommentera inlägget här :