Gravad äggula med smörstekt pasta

Det är roligt att laga mat. Inspiration till denna rätt kommer från Fäviken som hade en gravad äggula i någon rätt. Och varför inte göra det ihop med pasta. Som alltid behövs det några gånger innan det blir perfekt i smakbalans och konsistens. Men i och med att det är så enkla ingredienser är det svårt att misslyckas. Jag har läst att om du låter äggulan ligga i socker/saltblandningen ett par dagar i kylen så kan du riva gulan som ost. Det ligger några och gosar till sig, just nu.
 
 
Recept.
Äggulor
Lasagneplattor
Parmesan
rivet vitt bröd
Salvia färsk
vitlök
svartpeppar
salt
socker
Salladslökspulver
 
Gör så här: Ta en bunke och blanda i lika mängd salt och socker. Gör en liten plats för gulorna. Täck över gulorna och låt stå i rumstemperatur i 75 minuter. Borsta av socker/saltblandningen eller försiktigt under ljummet vatten. Riv vitt bröd och mixa fint i mixer. Sätt på stekpanna och i med smör och två vitlökar. Stek brödet till fin färg. Häll av på papper. Koka Lasagneplattor enligt beskrivning. Stansa ur eller skär till önskad form. Sätt på stekpannan och i med smör och några Salviablad. Låt smöret och salvian fusioneras. Ta bort pannan från värmen. Lägg i pastan i pannan under ca 30 sek och låt den suga in smör/salviasmaken.
Har man salladslök kan man skära den gröna delen fint och torka i ugn. Sedan mala.
 
Ja nu är det bara att lägga upp.
 
/Massimo
Taggar: cured egg, pan grattato, pasta;

Kommentera inlägget här :