Burrata med confiterad tomat

En av mina Italienska vänner importerar allsköns mat från Italien. Särskilt god är Burratan. Varje måndag flygs pinfärska Burratas in och kan sedan köpas lite senare på dagen. Om du är intresserad kan jag rekommendera att gå in på Mozzarella-Expressen eller besöka Wijnjas i Stockholm. Här är en variant på Caprese med oerhört mycket smak.
 
 
Recept:
1 Burrata/person 125 g
Tomat
Bacon
Smör
Vitlök
Timjan
Basilika
Balsamico Cremé
Salt
Peppar
 
Gör så här: Burratan är inköpt. Skålla tomaten och ta bort skinnet. Lägg i isvatten. Sätt Sous-Viden på 60 greder. Ta fram en Vacc-påse och lägg
Ca 25 g smör/tomat. Salta, peppra och timjan efter smak. Ungefär en halv vitlök/tomat.
Vacca försiktigt så att tomaterna inte krossas. Lägg påsen i det 60-gradiga vattnet och låt stå i ca 45 minuter. Under tiden stek Bacon i småbitar knaperstekt och strimla Basilikan.
 
Lägg up och ringla Balsamico Cremé efter behag.
 
Tänk på att ju färskare Burratan är. Desto godare
 
Arrivederci
 
/Masssimo
 
Taggar: burrata, förrätt, mozzarella, tomat;

Kommentera inlägget här :