Heston Blumenthals chokladfrestelse

Här kommer en variant av Hestons Blumenthals chokladbakelse. Heston själv använder passionsfrukt och godis som poppar i munnen. Jag är lite mer modest, men den blir fantastiskt god.
 
 
För basen

150g Digestive kex
30g osaltat smör, smält
2 msk vitt strösocker
25g neutrala popping godis (om man har. Annars fungerar det lika bra utan

För choklad ganache

175g vispgrädde
Nypa salt
Massa från 6 passionsfrukter. Jag använder 1-1,5 dl frysta hallon som jag kör i mixer
50g färsk vaniljsås
110g mörk choklad (minst 60% kakao), bruten i bitar
50g mjölkchoklad, bruten i bitar



Hur gör man:

Värm ugnen till 180 ° C. Placera digestivekex på en bakplåt och grädda i ugnen i 10 minuter tills gyllenbrun.

Mixa kex i en matberedare och tillsätt det smälta smöret och socker. Mixa tills blandningen liknar sand i strukturen.
 
Placera blandningen i en 15 cm bred löstagbar form. Det ska bli en liten pajbotten

Tillsätt grädde, salt och passionsfrukt (hallon) i en liten kastrull på medelvärme tills det nästan kokar. Ta bort från värmen och låt stå i 5 minuter, rör sedan i vaniljsåsen.

Smält chokladen i en skål på ett vattenbad. Blanda chokladen med grädd och hallonmixen så att den får en bra konsistens

Häll ner en liten mängd av chokladmixen över pajdelen. täck hela ytan. Ställ in i frysen så att det bildas en liten hinna i ca 5 min. tillsätt resten av chokladmixen och låt stå i frysen i minst 2 timmar.
 
Sprinkla kakaopuder över hela bakelsen. Skär ut bitar och garnera med apelsinfiléer.
 
Voila nu är det bara att hugga in

Kommentera inlägget här :