Banankaka

Jag ska villigt erkänna att bakning och bakverk inte är min starka sida. Men när man väl kommer igång så kan det bli oväntat goda resultat. Här är en banakaka som gav de sista trötta bananerna i fruktskålen en värdig avslutning.
 
 
Recept:
4 dl vetemjöl
1 tsk bikarbonat
1 tsk salt
4 medelstora bananer
120 g rumsvarmt smör
1 1/2 dl rörsocker
2 ägg
1 1/2 valnötter
 
Gör så här: Sätt ugnen på 170 grader (varmluft). smörja in och mjöla insidan aven sockerkaksform. Blanda ner socker och smör. Fluffigt. Tillsätt ett ägg i taget. Mosa bananerna i en annan bunke. Tillsätt mjöl, salt, bikarbonat och krossade valnötter i sockersmör smeten. Rör ihop till slät smet. Grädda i 40-45 minuter. Normalt ska ett bröd vara 98 grader i innertemperatur, men jag släppte den lite tidigare så att den blev lite geggig av bananerna
 
/Massimo

Kommentarer :

#1: rememberthiis.blogg.se

Mums :D

skriven

Kommentera inlägget här :