Zucchinitagliatelle med chilifrästa räkor och pan grattato

Fördelen med att ha kylskåpsrens är att man får vara extra kreativ på det som finns. Jag tror att en sådan mystery box som de har på Mästerkocken skulle vara perfekt för mig. Om jag nu fick vara med någongång. Jag har gjort varianter av denna rätt tidigare, men jag tycker att det blir så pass bra att jag fortsätter. Själva zucchinin är huvudråvaran och är tacknämlig att laga en "vegetarisk" rätt på. Här kommer en variant som är mycket smakrik.
 
 
Recept:
Zucchini
Räkor
Äpple. Helst något rött som ofta är lite mer mjöligt
Soltorkade tomater
Salladslök
Dagsgammalt bröd
(Honung)
Chili
Vitlök
Salt
Peppar
 
Gör så här: Mandolina/julienna zucchinin i 2-3 mm tjocka stänger. Använd ej kärnhuset då den innehåller mycket vatten. Salta zucchinin lätt och låt dra ur lite vätska i en bunke. Ca 30 minuter.
Finhacka torkade tomater och salladslök
Skala räkorna och glöm ej at ta bort bajssträngen.
Ta dagsgammalt bröd och smula med en minihackare till fint. Ta en vitlök och mixa ihop med brödet. Salta lite. Antingen använder du en fritös på 140 grader tills gyllenbrunt eller smörsteker till fin färg. Smaken blir lite annorlunda. Välj själv. Låt torka på papper.
Värm en panna med smör och lägg i en grovt hackad vitlök och fräs runt lite. Vitlöken ska ej brännas. Vänd ner zucchinin, salladslök och tomater och fräs runt i ca 2 minuter. Det ska fortfarande vara krunch i zucchinin och inte mosigt. Samtidigt värmer du en stekpanna med smör eller olivolja och tillsätter önskad mängd chili. Om du vill ha en lite mer asiatisk touch tillsätter du lite honung i smöret eller oljan. Räkorna fräses i ca 15-20 sek. Tänk på att de blir sega om man kör för länge.
Skär äpplet i fina små fyrkanter. Strössla över vid servering
I denna rätt bör man vara försiktig att salta, då det finns en hel del från början.
 
Häll upp och strössla pan grattato på allt. Är man supervego finns detsäkert andra "proteiner" som kan passa.
 
Smaklig spis
 
/Massimo
 

Kommentarer :

#1: Veronica Wallgren

Åh vad gott!

Svar: Gott och lätt att göra
il massimo

skriven

Kommentera inlägget här :