Pulled Chillibeef sandwish a la Massimo

Här kommer en nyttig fastfood variant med heta känslor. Har man lagt ner lite tid på sin chiligryta eller pulled beef. Ja varför inte använda den. I och med att det puttrar lite här och var i köket. Har man inte tid att äta det man står och lagar. Denna variant passar lika väl i en wraps om man vill.
 
Recept:
Chiligrytan eller annan pulled an något slag
Syrad rödlök
Mandolinad gurka
Ruccola eller babyspenat
Rostad lök
Balsamico Cremé
 
Ja bilden talar för sig själv. torrosta ett gott bröd. Det skulle varit en yogurtcremé på toppen. Men den är inte klar. Gurkan fick ge lite svalka. Du gör den på fem minuter. Det är Fastfood det...
 
Ha en skön lördag
 
/Massimo

Chiligryta på högrev

Ja här kommer ytterligare ett recept på ett långkok jag gjorde tidigare i  veckan. Det roliga är att man i princip inte kan misslyckas och kryddningen. Ja man tar vad har för tillfälligt. Det enda man behöver ha är lite tålamod. Detta påminner mig om att jag ska försöka göra pitabröd ikväll. Om jag lyckas?
 
 
 
Recept:
1 kg högrev
2 gullökar
4 vitlöksklyftor
2 tsk spiskummin
2 tsk torkad korianderblad
1 tsk rökt paprika piccante
1 1/2 tsk torkad oregano
1 lagerblad
1-2 röd fäsrk chili.
2 msk tomatpuré
1/2 liter oxfond
salt
peppar
 
Gör så här: Putsa högreven från senor. Skär i mindre bitar. Bryn i kastrull tills fin färg. Grovhacka lökarna och vitlöken. Bryn ytterligare någon minut. I med resten och fyll på med vatten så att det täcker köttet. Puttra i 5-7 timmar. Sedan är det klart. Avsluta med att krydda upp med salt.
Receptet går att dubblera i det oändliga. Ett varningenstecken är att vara försiktig med koriandern. Tenderar att ta lite mycket smak. I mitt tycke i alla fall. Sådär. Nu är det bara att frysa in till höstliga dagar.

Rimmad och marinerad öring med blancherad endive, pepparotsmajjonäs och senapssås

Här kommer årets vinnare av "The Slipsik battle". Förlagan hämtade jag från Per Thostenson från restaurang Boheme i Köpenhamn. Givetvis kan du använda lax också.
 
 
Recept: Rimmad öring
Öringar
80 % salt, 20 % socker. För rimningen. Blanda efter eget tycke
Honung
Citron
Peppar
 
 
Gör så här:
Fisken har leget i frysen i minst två dygn för att ta död på eventuella bacilusker. Filéa fisken. Ta bort skinnet och skär i lagom stora bitar. Skrovet och de tunnaste bitarna sparas för eventuell sås eller till fisksoppa. Häll salt och socker i en form. Lägg fiskbitarna och strö över resten av salt/socker blandningen. Hur lång tid ska jag rimma? I detta fall rimmade jag i 1 timme 20 minuter. Detta beror alltid på hur tjock fisken är och hur hårt man vill ha den rimmad. Skölj av i ljummet vatten. Blanda honung och citronsaft. riv ner lite cest och ett vrid på pepparkvarnen. Balansen mellan syra och sötma bestämmer du själv. Pensla på alla sidor av fisken och låt stå i minst tre timmar. Helst tre dygn med att vända på bitarna en gång per dag. Samt pensla på lite mer varje gång.
 
Recept: Pepparrotsmajjonäs
Majjonäs
Pepparrot
Salt
Peppar
 
Gör så här: Riv i pepparrot till behaglig smak. Salta och peppra om så behövs
 
Recept: Senapssås
1/2 fransk senap
0,75 dl socker
1/2-1 msk vitvinsvinäger
0,5 msk HP sås
1 1/2 - 2 dl  neutral olja
1 dl dill
 
Gör så här:
blanda i senap, socker, vinäger, HP-sås, salt och peppar. Vispa sakta ner oljan tills såsen blir tjock och blank. Häll i dillen. Låt stå och gossa 1-2 timmar innan servering. Tips. Om såsen blir för tjock tillsätt lite vatten.
 
Blanchera Endive: Lättsaltat vatten i kastrull. Häll i bladen och koka i 15 sek. In i isbad för att hålla fräschör.
 
Lägg upp på tallrik och avsluta med några droppar olivolja på endiven och ett högt vrid på pepparkvarnen.
Detta är läskigt gott.
 
/Masssimo