På G

Det finns få svampar som osar den lyx som tryffel gör. Den säregna doften och smaken för en till en annan dimension. Men jag tycker ändå att den ska användas med förstånd. Ett komplement av smak och doft. Inte ta över allt. Det är lätt att "lyxa" till det och riva tryffel i högar. Men är det man vill? eller ska rättens alla delar få utrycka sig? För mig är "lagom" bäst. Men så är man ju svensk också. Här kommer tre olika rätter som egentligen inte är speciellt lyxiga i sig. men med tryffeln får en ny innebörd. Tryffeln jag köper kommer från Gotland och är en Perigordtryffel eller även kallad Bourgognetryffel.
 
En enkel äggröra på ett rostat bröd eller ett solrosbröd. Förföriskt gott som aptitretare.
 
Paslternackssoppa med friterad palsternackschips och tryffelbling.
 
Smörstekt trattkantarell och västerbottenostfylld ravioli, knaperstekt prosciutto från Toscana och brynt smör. Tryffel. Sedan lite strössel av mitt salladslökspulver bara för.
 
Inga recept på dessa, då de är väldigt okomplicerade och lätta att göra.
 
Arrivederci
 
Massimo
Taggar: ravioli, tryffel, äggröra;

Kommentarer :

#1: Tess

Mums, vad gott det ser ut! :)

Svar: Tack. Lite tryffel piffar upp den enklaste rätt till lyx.
il massimo

skriven
#2: margarethavilhelmsson

Ser så gott ut.

Svar: Tack :)
il massimo

skriven

Kommentera inlägget här :