En kväll på restaurang Adam & Albin

Visst är det härligt att äta god mat. Inte ovanligt att det dyker upp smakkombinationer man aldrig provat förut. Det finns en restaurang som heter Adam & Albin i Stockholm som mycket väl skulle kunna ha en stjärna i Michelin. Inte bara för fantastisk mat utan även superservice. I fredags var vi ett gäng som hade fått plats vid "baren". En underbar upplevelse och inspiration för egna kreatitioner inför hösten. Här kommer lite inspirationsbilder och vad de flesta rätter bestod av. Kan varmt rekommendera restaurangen om ni har möjlighet. /Massimo
 
Amuse bouche 1. Rödbeta med créme och tryffel
 
Amuse Bouche 2. Friterade Broccoli skott
 
Amuse Bouche 3. Bavarit Savarin med en lönnsirapstäcke på ett tunnt knäcke
 
 
Amuse Bouche 4. Torkad eller friterad Kimchi med grönsakslull
 
 
Hängmörad Råbiff. Purjolök, frasi potatis och rostad mandel
 
Röda tomater. Fänkålsgranité, syrad tjock grädde och olivolja
 
Piggvar i tunnbröd. Vårlökssalsa, råstrimad spetskål och forellrom
 
Bläckfisk. Vitlök, zucchini, miso och ängssyra
 
Äppelmaräng. Mjölkglass, soja, brynt smör och lönnsirap
 
 
 
 
 

Inspiration inför hösten

Under de år jag varit med och och vandrat runt Borgafjäll har det varit med blandad förtjusning. Förra året var det glaciärer och is på sjöarna och år var det helt magiskt vackert. Dock är det de förbaskade myggorna och knotten som stör. I och med att jag är allergisk mot dessa brukar det sluta med en antibiotika kur. Likaså även i år. Men upplevelsen är värd det. Tänk den smörstekta öringen på knäckemacka och naturupplevelsen. I år var fiskelyckan total. Det var som att fiska strömming. Givetvis kommer den största delen av fångsten gå till den årliga fiskemiddagen. Så det blir inga recept här och nu. Bara en massa sköna bilder från årets vandring.
Håll till godo! /Massimo