Visst är det härligt att äta god mat. Inte ovanligt att det dyker upp smakkombinationer man aldrig provat förut. Det finns en restaurang som heter Adam & Albin i Stockholm som mycket väl skulle kunna ha en stjärna i Michelin. Inte bara för fantastisk mat utan även superservice. I fredags var vi ett gäng som hade fått plats vid "baren". En underbar upplevelse och inspiration för egna kreatitioner inför hösten. Här kommer lite inspirationsbilder och vad de flesta rätter bestod av. Kan varmt rekommendera restaurangen om ni har möjlighet. /Massimo


Amuse Bouche 2. Friterade Broccoli skott

Amuse Bouche 3. Bavarit Savarin med en lönnsirapstäcke på ett tunnt knäcke

Amuse Bouche 4. Torkad eller friterad Kimchi med grönsakslull


Hängmörad Råbiff. Purjolök, frasi potatis och rostad mandel

Röda tomater. Fänkålsgranité, syrad tjock grädde och olivolja

Piggvar i tunnbröd. Vårlökssalsa, råstrimad spetskål och forellrom

Bläckfisk. Vitlök, zucchini, miso och ängssyra

Äppelmaräng. Mjölkglass, soja, brynt smör och lönnsirap

Oj så gott det där såg ut! Nu blev jag ju hungrig igen trots att jag nyss ätit frukost. Ska besöka den restaurangen när tillfälle ges. Hade aldrig hört talas om den men ser många rätter som lockar.
skriven