

2 kg putsad vildsvin (Grytbitar. Helst större gör enklare putsning)
5 msk vetemjöl
1 flaska rött vin. (torrt och ej för ekat)
8 dl vatten
3 st morot stor
3 st vitlök klyfta
2 pkt bacon
350 g schalottenlök
400 g skogschampinjoner eller karljohan som grunden är (själv tycker jag att det blir för "slemmigt")
16 st kryddpepparkorn hela
6 st lagerblad
3 tsk torkad timjan
2 dl soltorkade tomater strimlade
4 msk koncentrerad viltfond
4 msk tomatpuré
2 tsk salt (Salta efter egen smak)
Gör så här:
Putsa köttet och skär det i 3-4 cm stora bitar. ( i mitt fall putsar jag, så att man slipper brosk, senor och hinnor. Räkna med att 20-30 procent försvinner då vildsvinet är en seg rackare) Dela svampen i halvor. Stek kött för en fin malliardyta. Fräs svampen i en torr panna i ca 15 min på medelhög värme Pudra över vetemjöl, rör om så mjölet fördelar sig. Häll i en större kastrull med köttet
Tillsätt vin, buljong, vatten så att det täcker. Koka upp och rör om ofta. När det börjar koka, sänk värmen så det sjuder. Puttra i ca 1-1,5 timme. Eller när köttet börjar kännas tillagat
Tillsätt soltorkade tomater, kryddpeppar, lagerblad, timjan och tomatpure. Puttra ytterligare 20 minuter.
Här stoppar jag och låter allt gotta sig i kylen eller liknande tills nästa dag. Inget måste, men påverkar smaken positivt.
Skär baconet i 2-3 cm stora bitar (om man inte vill ha bacon kan man alltid tillföra essens av smoked BBQ, hacka vitlöken. Puttra i ytterligare 30 -45 minuter.
Skiva moroten i 1 cm stora skivor. Skala och dela löken på tvären. Häll i moroten. Efter 20 minuter löken. Puttra vidare tills moroten har lite crunsch och löken fortfarande har form. Brukar ta ca 45 min -1 timma. Tänk på att värmen gör så att morot och lök fortsätter "bakas".
Tänk på att moroten och löken beter sig olika gång från gång.
När ni är nöjda med kött och alla konsistenser. Salta efter behag. Servera med valfritt tillbehör.