Churros

Har länge gått och tänkt på dessa Churros, men det var ett tag sedan jag gjorde dem. I Spanien ett bakverk lika vanlig som paella. Och jag gillar när det går snabbt. För en gång skull behöver ni inte springa och köpa en massa ingredienser. Dessa ingredienser har "nästan" alla hemma jämt. Jag har i och för sig en fritös vilket gör motståndet mindre. Men det går lika bra med en kastrull och llte försiktighet.
 
 
Recept:
1 1/4 dl vatten
1 1/4 dl mjölk. Helst 3%
110 g osaltat smör
2,5 msk strösocker
1 nypa salt
3 dl vetemjöl
3 ägg
socker
Kanel
Olja att fritera i
 
Gör så här:
Koka upp, vatten, mjölk, salt, smör och socker i en kastrull. Häll i vetemjölet och vispa kraftigt. Häl över degen i en bunke för att kyla av smeten. Tillsätt ett ägg i taget och använd en elvisp. Låt nu smeten vila en halvtimme så att mjölsmaken försvinner. Du kan hälla allt i en spritspåse med en tyll.
 
OBS! Du kan byta ut mjölken mot vatten. Jag tycker dock att det blir mer smak med mjölk. Kanske lite mer försvenskade.
 
Värm upp olja till 180 grader. Pressa ut lagom långa korvar in i oljan. Låt fritera i 1,5 - 2 minuter. Dom ska dock vara gyllenbruna och inte brända. Lägg på papper. Blanda socker och kanel och sprinkla över
 
Nu är det bara att njuta medans de är varma. Jag föredrar dessa med ett glas isande mjölk. I Spanien hade jag nog blivit förvisad.
 
/Massimo
Taggar: Churros, friterad;

Pasta alla Massimo

Den här pastan har jag gjort tusentals gånger. Ofta hinner man inte förbereda och planera. Så oftast vid lunch, vilket jag äter hemma mestadels. Rätten är enkel och det finns inga regler förutom att det ska vara gott, smakrikt och snabbt. Med lite erfarenhet har du lagat denna rätt till både dig själv eller åtta personer på 20-25 minuter. Och den är GOD. MIna gudbarn kräver denna rätt varje gång vi träffas.
Det viktiga är att välja ut ett protein som smakar och som du gillar och lite färgrika grönsaker. Resten kommer i receptet.
 
 
Recept:
Chorizo. 1-2/pers
God pasta
Spenat
Tomat
Parmesan
Olja
Salt
Peppar
 
Gör så här: Sätt på pastavattnet. Salta rikligt. Ska vara lika salt som medelhavet. Ta av skinnet på chorizon och slanta i lagom stora bitar. Stek i olja tills klara. Häll i en bunke. Häll i pasta i kastrull och följ anvisningarna. (oftast 8-11 min). Halvera körsbärstomater. Fräs på spenat i stekpannan. Tar någon minut eller två. Häll i bunken med korven. Fräs nu på tomaterna och salta. De ska bli lite skrumpna, men inte för mycket. Samtidigt river du osten. Nu borde pasta vara klar. Häll av vattnet och i med pastan i bunken. Sprinkla olivolja och blanda i den rivna osten enligt egen mängd. Lite peppar. Blanda runt. Lägg tomaterna ovanpå.
 
Klart.
 
 
/Massimo
Taggar: chorizo, fastfood, lättlagat, pasta;

Äpple tarte

Om du inte vet vad du skall bjuda på för efterrätt till helgen? Stanna kvar. Här kommer världens enklaste och snabba recept på en mycket välsmakande äpple tarte.
 
 
Recept:
Äpplen
Smördeg
100 g Marsipan eller mandelmassa
1 äggvita
1 ägg
Honung
Glass
 
Gör så här:Sätt ugnen på 220 gr
Köp färdig smördeg. Vik ut och skär ut rektanglar. Bredden på köpta räcker för två bitar. Skär i bredd så att halva äppleslantarna får plats. Blanda mandelsmassan och äggvitan så att den blir en jämn smet. Skala äpplet och kärna ur. Halvera äppletpå längden och skär i ca 3 mm tjocka slantar. Pensla ut mandelsmeten på smördegen. Lägg äpplehalvorna ovanpå. Pensla med ett vispat ägg. In i ugnen ca 15 minuter. Kolla så att det inte bränns.
 
Låt svalna av. ringla lite honung på äppleslantarna och servera med någon god glass.
 
/Massimo
 
Taggar: efterrätt, efterätt, friterade äpplen, glass;