Pasta alla Massimo

Den här pastan har jag gjort tusentals gånger. Ofta hinner man inte förbereda och planera. Så oftast vid lunch, vilket jag äter hemma mestadels. Rätten är enkel och det finns inga regler förutom att det ska vara gott, smakrikt och snabbt. Med lite erfarenhet har du lagat denna rätt till både dig själv eller åtta personer på 20-25 minuter. Och den är GOD. MIna gudbarn kräver denna rätt varje gång vi träffas.
Det viktiga är att välja ut ett protein som smakar och som du gillar och lite färgrika grönsaker. Resten kommer i receptet.
 
 
Recept:
Chorizo. 1-2/pers
God pasta
Spenat
Tomat
Parmesan
Olja
Salt
Peppar
 
Gör så här: Sätt på pastavattnet. Salta rikligt. Ska vara lika salt som medelhavet. Ta av skinnet på chorizon och slanta i lagom stora bitar. Stek i olja tills klara. Häll i en bunke. Häll i pasta i kastrull och följ anvisningarna. (oftast 8-11 min). Halvera körsbärstomater. Fräs på spenat i stekpannan. Tar någon minut eller två. Häll i bunken med korven. Fräs nu på tomaterna och salta. De ska bli lite skrumpna, men inte för mycket. Samtidigt river du osten. Nu borde pasta vara klar. Häll av vattnet och i med pastan i bunken. Sprinkla olivolja och blanda i den rivna osten enligt egen mängd. Lite peppar. Blanda runt. Lägg tomaterna ovanpå.
 
Klart.
 
 
/Massimo
Taggar: chorizo, fastfood, lättlagat, pasta;

Kommentera inlägget här :