Krabbravioli med mild chimmichurri och smörstekta tomater

Kärt barn har många namn. Ravioli kanske är det mest kända samlingsnamnet. När man börjar vika dem till olika former. Det är då alla dessa konstiga namn dyker upp. Tortelacci som är förstorade tortellinis. Panzarotti är formade som halvmånar. Ja listan kan göras oändlig. Dels beror det var i Italien man är och vilken fyllning den har. Har ändå bott i Italien ett par år och är ännu mer förvirrad nu än när jag kom dit. Det är ett livstidsprojekt att lära sig pastanamnen.
 
 
Recept: Krabbfyllning
Kokt krabba eller krabba i burk
Ricotta
Citronsaft
Citronzest
Grön chili (de små starka)
Salt
Peppar
 
Gör så här: jag föredrar rena smaker och har därför inte konstrat till det. Häll krabbköttet i en bunke. Tillsätt lite Ricotta. Blanda ihop. Pressa lite citronsaft och riv lite zest. Finhacka chilin. Salt och peppra. Här får ni själva bestämma styrka av citron och chili. Var försiktig med citronsaften och tillsätt mer ricotta om smeten skulle kännas rinnig. Smeten ska vara stabbig när den har rätt konsistens.
 
Pastadeg
100 g vetemjöl
100 g Durumvete
2 ägg
1 äggula
lite salt
lite olivolja
ev lite vatten
 
Gör så här: Blanda ihop alla inrgredienser och massera degen till fin fast konsisten. Lägg i plastpåse och in i kylen i minst 45 min. Kavla ut degen alternativt använd pastamaskin. Så tunnt som möjligt.
 
Klicka ut lagom stora klickar av krabbsmeten på pastan
 
Vispa ett ägg och pensla runtom smeten. Lägg ett pastalock över och presssa ut överflödig luft. Stansa med något så att du får loss kuddarna.
 
 
 
Mild chimmichurri:
Basilika
Mynta
Persilja
Vitlök
Olivolja
Vitvinsvinäger
 
Mortla valfria örter och tillsätt önskad mängd vitlök. Häll på lite oliolja och en skvätt vitvinsvinäger. Börja försiktigt med vinägern.
 
Smörstek några körsbärstomater till fin färg.
 
Ja nu är det bara att lägga upp. Springla lite parmesan över. Sedan är det klart.