Smörstekta persikor med honungsyogurtglass

Har riktigt hamnat in på glasspåret. Men det är gott och det är ju fortfarande sommar. Här kommer världens enklaste recept på en sensomrig måndagsdessert i all sin enkelhet. (Gjorde den igår med faktiskt).
 
Recept:
Persika
2,5 dl Grekisk yogurt
2 äggulor
3 msk Acaciahonung
1,5 msk socker eller muscovado för lite mer kropp
3 tsk citronjuice
Grönmynta
Hasselnötter
 
Gör så här:
Blanda yogurten, äggulor, honung och socker väl i en bunke. Låt stå i tio minuter så att sockret hinner lösas upp. Rör om ordentligt. In i glassmaskinen eller frysen. Gör klar glassen innan ni börjar med persikorna. Torrosta hasselnötter och krossa dom i en mortel. Hacka mynta i långa stänger. Sätt stekpannan på medelvärme och häll i smör och en gnutta socker. Låt lösas upp. I med persikorna och stek till fin färg. Dom får inte bli för soggiga.
 
Ja sedan är det bara att hugga i. Denna dessert är medveten gjord mindre söt, då jag tycker att det syrliga kan få framträda ibland.
 
/Massimo
 
 

Björnbärssorbet med kanderade valnötter

Måndagar är för mig långkok. Och medans det puttrar i en sidan av köket finns det tid till annat gott. I och med att jag köpte en glassmaskin i "somras" har den gått för högtryck. Det gäller att få in den rätta känslan av hur sött det ska vara och hur syrligt allt ska vara. Det lär nog ta ett antal gånger innan man hittar den perfekta kombon. Sedan är det ju tycke och smak.
 
 
Recept:
1,5 dl ekologiskt socker
1,5-2 dl vatten
2 dl Björnbär
1/2 dl valnötter
2 msk flytande honung
1 klick smör
Grönmynta
Citronjuice
 
 
Gör så här: Koka upp vatten och socker i ett par minuter. Ta ut björnbären från frysen om du inte har färska. Häll ner i sockerlaget. Mixa med stav och sila bort kärnor. Tillsätt eventuellt lite citronjuice om så önskas. Banka valnötterna till mindre bitar. Värm stekpanna och häll på honung, smör och valnötter. Fräs på så att det blir klibbigt. Låt svalna på plastskärbräda. Häll i björnbärssmeten i glassmaskin och kör tills bra konsistens. Alternativt ställ in i frysen och veva med gaffel varje halvtimma till bra konsistens. Detta för att slippa iskristaller.
 
Och nu är det bara att njuta i sommarvärmen.
 
/Massimo
 

Ramslökspesto och soltorkade tomater med pasta

Det har varit lite dåligt med matbloggning för min del den senaste tiden. Men nu är jag på gång igen. En lätt pastarätt med ramslök. Jag brukar frysa in den, så att man har under hela året.
 
 
Recept:
Ramslök
Valnötter
Olivolja/rapsolja
Salt
Peppar
 
Gör så här: Släng ner valfri mängd ramslök i en blender. Tillsätt valnötter och olja. Mixa till "Pesto" konsistens. Ett tips ta inte för mycket olja i början så att det blir en sås av det. Salta och peppra efter smak. Ja sedan är det bara koka pastan. Springla lite soltorkade tomater bitar och Parmesan.
 
Lätt som en plätt
 
/Massimo