Smörstekta persikor med honungsyogurtglass

Har riktigt hamnat in på glasspåret. Men det är gott och det är ju fortfarande sommar. Här kommer världens enklaste recept på en sensomrig måndagsdessert i all sin enkelhet. (Gjorde den igår med faktiskt).
 
Recept:
Persika
2,5 dl Grekisk yogurt
2 äggulor
3 msk Acaciahonung
1,5 msk socker eller muscovado för lite mer kropp
3 tsk citronjuice
Grönmynta
Hasselnötter
 
Gör så här:
Blanda yogurten, äggulor, honung och socker väl i en bunke. Låt stå i tio minuter så att sockret hinner lösas upp. Rör om ordentligt. In i glassmaskinen eller frysen. Gör klar glassen innan ni börjar med persikorna. Torrosta hasselnötter och krossa dom i en mortel. Hacka mynta i långa stänger. Sätt stekpannan på medelvärme och häll i smör och en gnutta socker. Låt lösas upp. I med persikorna och stek till fin färg. Dom får inte bli för soggiga.
 
Ja sedan är det bara att hugga i. Denna dessert är medveten gjord mindre söt, då jag tycker att det syrliga kan få framträda ibland.
 
/Massimo
 
 

Kommentera inlägget här :