Tryffelsäsongen är här med Norbert Lang

Under nästan 9 år har jag fått möjlighet att mig att lära laga mat med Norbert Lang som lärare/mentor. På våren skalar vi sparris så det ryker och på hösten river vi tryffel. I torsdags var det dags för Norbert´s tryffelafton på Restaurang Artilleriet vid Armémuseum. 55 personer var bokade och det var 6 rätter. Redan dagen före började den sk Mise en Place. För en som dagligdags kanske max lagar mat åt 10-12 personer är detta en oerhörd erfarenhet om än väldigt mycket arbete. Nedan kommer rätterna som serverades.
 
 
Amuse Bouche. Knödel med anklever och tryffel.
 
Ankleverterrin på aprikosbrioche och aprikosvinegrette
 
 
Pilgrimsmousseline med tryfferad blomkålsvelouté
 
Färserad vaktel med rotfruktsrisoni och tryffel.
 
Tryferad chevré med äppelsallad och knäcke
 
Tryferad parfit med hjortronkompott
 
 
Om två veckor är det återigen en tryffelbonanza på Lisa Elmqvist på Östermalmshallen
 
/Massimo
 
 
 
 
 
 
Taggar: finedining, tryffel;

Kommentera inlägget här :