La Vendemmia 2008. Vinskörden rätt och slätt!

Vad är det som är så speciellt med att vara med på en vinskörd? Ja, det är svårt att förklara, men det ger en inblick i hur
vinet kommer att bli när det väl ska avnjutas, kanske 5-10 år senare. Som vanligt är jag hos Tenuta di Riesccoli och har faktiskt för första gången i år lite semester.





Simone geggar runt i stjälkavskiljaren. Ett måste för det röda vinet som annars får en "grön" touch av tannin.



Grabbarna grus en tidig lördagsmrgon. Med Anto i mitten som plggar till Oenolog.



Greve in Chianti. Mi Piace..



Min gamla arbetsgivare Antonella på Enoteca Pontevecchio. Numera jobbar hon som sommelier på Enoteca Alessi, ett kvarter från Doumen.



En dag hos vår producent Castello Romitorio. Filippo Chia demonstrerar handplockning av alla druvor. Ganska logiskt att en Brunello blir dyr i slutändan.



Ganska häftig och kreativ entré till Cantinan. Fillipos pappa är den kända konstnären Sandro Chia, som umgicks med Andy Warhol när det begav sig




En helt vanlig eftermiddag på tenuta di Riseccoli. Denna gång guidade jag ett gäng grabbar från Norge som var på vinresa.