Merquezravioli med myntasalsa och valnötter. version 14.8

Ännu en dag bland grytorna. Börjar bli nöjd över resultatet Problemet är hela tiden, TIDEN. Men har även den under kontroll numera.
 
En perfekt pastadeg.
100 gr vetemjöl
100 gr durumvete
2 hela ägg
1 äggula
En gnutta olivolja
salt.
 
Knåda ihop till en kompakt degbulle. Låt vila i plastpåse i minst 1 timma eller mer.
 
 
Min myntasalsa:

Rejält med grönmynta
Några blad bladpersilja
fin hackad rostad röd paprika
skal från 1 lime + saft
God olivolja. Helst med lite pepprighet
salt, svartpeppar
 
 
Dela på pastadegen. Resten in i kylen igen.
Använd pastamaskin och kavla ut degen till den näst smalaste nivån.
Dela det utkavlade på mitten.
 
Merquesfyllning
 
Merqueskorv
Ricotta
Soltorkad tomat
Kalvfond
salt och svartpeppar efter smak
 
Skala av skinnet på Merquezkorven. Shoppa dem i mindre bitar och stek i panna.
Låt droppa av i sil så att stekfett rinner av.
 
Stoppa korv och soltorkad tomat i en mixer och mixa till fin smet.
Blanda ricotta och korvsmet. Tillsätt fond så att smeten inte känns för torr.
 
Klicka ut lite mindre än en 1 msk på en av pasta längderna. Inte för tätt.
Lägg över den andra längden och kläm till runt smeten så att luft försvinner.
 
I mitt fall använder jag en Ravioli stämpel, men det går bra med vad som helst. Låt det inte bli för mycket ensam pasta.
 
Koka i grönsaksbuljong i 4,5 min.
 
Lägg upp
 
Det blir 8-10 st raviolis per halv deg.

Kommentera inlägget här :