Ibland hittar man roliga frukter. Och min gode korvmakarvän har rest över jorden ett antal gånger och kan de flesta ovanliga sorter. Numera är Pomelo en av mina favoritfrukter. I alla fall efter Friskis o Svettispassen på torsdagarna. Jag tänkte varför inte! Googlade runt och inte ett enda recept. Så här har ni. Världspremiär. Borde skriva Massimos före men...Jag bjuder på det :-)

Recept: Som apelsinfromagen förra veckan
Saft från en halv Pomelo
4 gelatinblad
2 ägg
1 dl florsocker
2 dl vispgrädde
Pressa saften ur Pomeloklyftorna. Blötlägg gelatinet i lite vatten. Dela äggen i gulor och vitor. Vispa samman gulor och florsocker vitt och pösigt. Vispa vitorna till hårt skum i en annan skål. Ta upp gelatinbladen och lös dem i lite av pomelosaften. Blanda ner dem tillsammans med resten av pomelosaften i äggulesmeten. Vispa grädden och vänd ner den i smeten. Vänd till sist ner äggviteskummet. Fördela blandningen i vackra glas och ställ dem kallt cirka 2 1/2-3 timmar. Man kan låta fromagen ligga kvar i glasen, men jag är envis och vill få ut dem. Värm glasen lite försiktigt med blåslampa.
Chokladgarnache
Smält lite fin choklad. Vispa ner vispgrädde så att det blir en härlig smet. Normalt när man gör tryfflar tar man lika mängd. Välj själva.
Apelsinsirap
Pressa ur saften från en apelsin (man kan säkert använda apelsincest för att öka smaken. Häll i kastrull. Tillsätt socker lite i taget. Värm på. Slutresultatet ska var lite trögflytande.
Montera. Kladda ut chokladsmeten i en cirkel. gärna lite höjd. använd blåslampa för att få ut fromagen ur formen. Filéea några apelsinklyftor. Häll sirapen över. Ett kanonresultat. Du har en syra från apelsinerna, lite sötma från sirapen och den goiga smaken från choklad i botten. Fromagen blir som en bärare av allt,, lite beska. För att vara första gången är jag väldigt nöjd. En efterätt som inte blir för sötig, men har alla beståndsdelar förutom krunchigheten. Kanske ett par kanderade apelsinriv, nästa gång.
Nu blir det långkok resten av kvällen. Ingen idé att visa min köttfärssås fler gånger.
/Massimo