Som vanligt tar jag vad kylskåpet har att erbjuda. För ett par veckor sedan gjorde vi korv. Då bland annat Salsiccia. Så varför inte skapa något unikt för det som är bland det vanligaste vi kan finna på matborden. Fast med en twist givetvis.

Köp några Salsiccia och ta bort skinnet och rulla till lagom stora köttbullar. Stek på medelvärme tills klara.
Potatispurén är gjord på mjölig potatis. Koka potatisen med skal till klart. Skala och pressa. Riv i Västebottenost tills du är nöjd. Tillsätt mjölk. Riv i muskotnöt. Salt och peppra. Avsluta med smör så att du får en fin konsistens.
Fejkade brunsåsen.
1,5 dl mjölk
1,5 dl grädde
3-4 msk Dijonsenap
1-1 1/2 tsk senapskorn malda
lite torkad chili
salt
peppar
Colorit
Häll ner allt i en kastrull koka försiktigt i ca 5 min. ta av från platta. Låt kallna lite. Såsen tjockar ihop sig. tillsätt Colorit eller alt lite mushroom soy för att få rätt färg som en brunsås.
Inlagt fänkål
Gör ett 1-2-3 lag
1 dl ättikssprit
2 dl socker
3 dl vatten
Koka ihop allt och låt svalna. Detta bör man göra ett par dagar innan. mandolina fänkål och häll ned i spadet. Smackar underbart och förhöjjer salsiccians grundsmaker.
Snabb semi-Dryade tomater.
Sätt ugnen på 200 grader. Dela på plommontomater salta och oregano. In i ugnen i ca 30 min.
Nu har ni fått ihop allt. Enkelt eller hur. Men det smakar helt annorlunda. Det är det som är skoj