Mitt kök 2013

Första dagen är absolut den bästa dagen för att gå på mässor. Folk är taggade. Det är inte så kinkigt med dessa "dryckesbiljetter". Sverige i ett nötskal och Stockholmsmässans oerhörda girighet. Hur som haver ska man gå på en sådan här mässa kan man glömma spotta i koppen. Man får se det som en semesterdag helt enkelt. Mitt fokus var idag viner, men givetvis fanns det en hel del mycket duktiga matproducenter. Hos Vinunic fanns det en provning kallad Slowtasting. Där hade man plockat fram lite skatter från deras egna vinkällare. Bland annat denna Cotie-Rotie från 2007. Mycket trevlig... Synd att den endast går att få tag på auktioner. Andra viner. Catena Zapata, Sassicaia, Henschke, Gaja. För den lite mer moderata plånboken kan jag rekommendera GR-147 och Argento.
 
 
I Penfolds monter stötte jag på min gamla kund Niclas som numera är högste hönset på The treasury Wines. Om jag hade stannat liiite längre hade jag fått möjigheten att prova Grange. Men ödet ville annorlunda. Dock är många av deras andra viner mycket trevliga. Jag kan rekommendera deras Riesling som var mycket krispig
 
 
För att orka springa runt en hel dag var man tvungen att äta lite lunch. om vanligt blev det en räkmacka "inte gjord idag" kändes det som. Det fanns dock en lite finare avdelning med Kockarnas Kock, Tommy M och några andra som gjorde mat. det kändes lite fel att finäta på mässan. Dessutom priser som vilken lyxrestaurang som helst.
 
På vinklubben The Wineroom blev vi lovade lite skumpa efter lunchen. Och visst gick denna skumpa ner. Kanske inte den bästa, men tydligen den billigaste på Systemet.
 
 
Efter lunch hamnade vi i någon monter där Castello di Fonterutoli hade sina viner. Prova deras topp vin med samma namn. Som tur var blev vi inbjudna till en Speedtasting. Antagligen bara för att fylla upp platserna. Fonseca som normalt gör Portviner har gjort ett vanligt vin som ska lanseras i december. Hhär en av Fonseca ägarna.

 

 
 
Och så fick man möjlighet att prata lite Italienska :-)
 
Här våra bordsgrannar som också var med på provningen
.
 
 
Man får inte glömma att prova de nya årgångarna från Handpicked Wines. Personligen tyckte jag att deras Pinot Grigio och Boom Boom var bäst i år
 
 
På vägen hem. Snabbt förbi Odd och hans fru på Ejmunds Gård. Köpte lite innanlår som ska bli råbiff under dagen.
 
Om ni ska dit. Här några viner ni inte ska missa.
 
Vinunic.
GR-147
Argento
Cotie-Rotie, E Giugal 2007
Nicholas Catena Zapata
 
Penfolds
Bin 51 Riesling
Cellar reserve Pinot Noir
 
Handpicked Wines
Charles Smith. Pinot Grigio
Chateau Smith, Cabernet sauvignon
Boom Boom
 
Oenoforos
Val di Suga Brunello 2007
 
The Wine Agency
Castello di Fonterutoli
 
The Wineroom.se
Pesquera
Condade de Haza
 
Hoppas ni får skoj :-)
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Kommentera inlägget här :