Idag gick jag förbi Hötorgshallen och alla grönsakssäljare. Givetvis kom man hem med en påse trattisar. Det är egentligen till en annan rätt några av de finaste ska vara till. den kommer dock lite senare ikväll. Jag var ju bara tvungen att göra en liten soppa, så man inte hungrade ihjäl.

Recept till 4 pers
300 gr färska trattkantareller.
3 st charlottenlökar. Tänk på att banancharlotten kan vara ganska stora. Då räcker det med 1 1/2
1-2 vitlöksklyftor
100 gr smör
0,75 dl vitt vin
1 krossat enbär
4 dl grönsaksbuljong
2 dl mjölk
2 dl grädde
finhackad bladpersilja
salt och peppar
Gör så här:
Skala och finhacka lök och vitlök. grovhacka svampen. Ta en klick av smöret och fräs svamphack, lök och vitlök i ca fem min. All vätska ska ha kokas in/bort.
Häll på vinet och låt det koka in. Tillsätt mjölk, grädde och buljong. Låt sjuda i 15 min. Mixa allt slätt i en mixer. (Du kan gärna låta mixern gå någon minut eller två så att det blir riktigt slätt. Sila om det behövs
Vispa ner resterande smör och smaka av med salt och peppar.
Garnera med finhackad bladpersilja och en snygg hel kantarell.
Ha gärna ett gott surdegsbröd som tillbehör
Spara gärna lite buljong. För soppan kommer att tjockna om den får stå en stund.
Dryckestips: Alvarinho från Portugal. Alternativt friskt fjällvatten, hämtat direkt från bäcken