New Zealand Wine showcase

Nu äntligen har det börjat på riktigt. Vinprovarsäsongen är igång. Idag var det vin från New Zealand på Nordic Light Hotel. Som vanligt är Pinot Noir, Sauvignon Blanc, Chardonnay och Riesling de stora druvorna. Ben Morris från Gardö & Morris är en gammal kollega till mig i branschen och är själv från New Zealand som producerar eget vin på familjegården. En av de trevligare vinerna är deras mousserande Sauvignon Blanc och ett stilla vin, Sauvignon Blanc/semillon som finns på systemet. nr 6430. I och med att Ben är en av föreläsarna på Masterclass seminariet. Blev jag inbjuden. Trevligt och informativt. Vi fick prova på Pinot Noir och Chardonnay från olika regioner.
 
 
Att prova vin är inte enbart att dofta och smaka. Man måste inmundiga lite kunskap med.
 
 
Branschen är liten och efter ett par år känner man igen de flesta personerna. Det brukar bli ganska mycket vinsnack på nördnivå. Men är man intresserad så är man.
 
 
En av mina favoriter är producenten Felton road som gör oerhört goda viner
 
 
Flaskan på bilden går på 389 kr. Väl värd sina pengar. det görs även en Bannockburn Chardonnay som är lite billigare 289 kr, men även den fantastisk god.
 
Över lag förvinner Sauvignon Blanc, Chardonnay och Riesling in i varandra i den klassiska New Zealand stilen, vilket gör det litet intetsägande. De flesta har provat på Stoneleigh Sauvignon Blanc. Efter ett tag tröttnar man även om den är god
 
 

Kommentera inlägget här :