Pankopanerad röding med svamp och purjolöksfyllning

Vilken tur. Hann precis bli klar innan Solsidan satte igång. Ni som följer Masterchef Professionals UK känner till Michel Roux. I veckan gjorde han en rätt som heter "Epigram de sole". Mycket känd tydligen. Det här är en mycket förenklad söndagsvariant, men mycket god. Förutsättningen är givetvis att du har en fisk liggandes i kylen.
 
 
Recept: 2 portion
1 hel Röding
1/2 banancharlotten
1 bit purjolök
6 Championer
1 Citron
1,5 dl Riesling
1-1,5 dl grädde
Körvel
vetemjöl
1 ägg
panko ströbröd
salt och peppar
3 Fasta potatisar. Använde själv Asterix
 
Gör så här:
Filea fisken. Spara renset. (Ej huvud och skinn). Filea och ta bort skinnet på fileerna.
Choppa tre champisar och purjolök fint. Smörstek champis och purjolök. salta, peppra och lite körvel (funkar med torkad). Ta åt sidan och låt svalna.
Choppa resterande och champis och charlotten grovt. Fräs i kastrull. I med Vinet. Smula ner lite körvel. Fräs av i en minut. Lägg i Fiskrenset och grädde. Låt puttra i 25 minuter. Ta av och sila i finmaskad sil. Puttra vidare i ren kastrull för önskad konsistens. Krydda efter behag. Pressa gärna i lite citron för fräschör
Samtidigt skala potatis i önskad form och stek lätt i panna så att det får färg. Salta och peppra. ta en eldfastform och ställ i 180 gradig ugn i ca 25-30 minuter tills dom är klara
När allt annat puttrar. Ta fileerna och pressa lite citron på en sida och salt och peppra. Ta champis och purjolök och lägg som en sträng på ena halvan av fileen. Vik den tomma filedelen över så att den täcker. Doppa i vetemjöl. Vispa ägget och doppa fileen i detta. Doppa sedan fileen i panko ströbrödet. Stek i mycket smör med en gnutta olja. Ca 2 minuter på varje sida. Tänk på att inte ha för hög värme.
 
I veckan blir det gravad röding. vem vet hur det kommer att bli
 
Ha en trevlig söndag
 
 

 
 
 

Kommentera inlägget här :