Igår gjorde jag en Rencarpaccio från ett recept jag hittade på nätet men blev inte nöjd. Det var gott, men lite over the hill. Måste ju ändå prova andra varianter innan man bestämmer sig
Mitt mantra är och hoppas blir "Rena smaker" hela vägen.
Mitt mantra är och hoppas blir "Rena smaker" hela vägen.
Förra året la jag ner oerhört mycket tid för att göra en trio på tonfisk. Visst det blev supergott enligt min testpanel, men väl avancerat smakmässigt och tog många timmar i köket att göra.
I år Rencarpaccio Massimo-Style.
För att få den rätta stämningen för rätten.
Tänk er att bruset av den stora forsen, blir alltmer avlägsen. Trädgränsen ligger en stunds vandring på slingriga stigar nedanför er. Vinden tar tag i kläderna och så helt plötsligt står ni där.
-En höstdag på högfjällsplatån.
Tänk er att bruset av den stora forsen, blir alltmer avlägsen. Trädgränsen ligger en stunds vandring på slingriga stigar nedanför er. Vinden tar tag i kläderna och så helt plötsligt står ni där.
-En höstdag på högfjällsplatån.

Reninnerfilé. Skär bitar i ca 5 mm. Använd en spritspåse i plast eller lite mer tålig plast. Banka till schysst tunnhet.
Mandolina Rödlök i tunna 2 m skivor. Pressa citron ur två citroner och lite socker. Marinera i ca 1 timme
Använd mandolin och hyvla Rotselleri (2mm) och blekselleri (3mm) i mandolin. Rotsellerin kan vara tunnare än bleksellerin. Blanchera (i kokande vatten västkustsalt) snabbt. In i isbad.
Torrosta solrosfrön i panna och lägg åt sidan.
Smörstek kavring till önskad konsisten. Köpte min på Coop dä är den inte skivad vilket gör det lättare att göra bra fyrkanter.
Ärtskott. Jag knep dom ganska högt så man slipper sega stjälkar.
Råriv västerbottenost.
Senapsvinägrette. Något standardrecept från nätet.
0,5 msk dijonsenap
0,5 msk vitvinsvinäger
0,5 msk vatten
0,5 dl rapsolja
salt
peppar
Jag tryckte själv på med mer vinäger för att få upp syran. Smaken är ju delad. Testa.
Vid upplägg
1. När renen ligger på. Svartpeppra lite och lite spontant slängda flingsalt.
2. Rotselleri och blekselleri
3. Senapsvinegrätte
4. Rödlök
5. Västerbottenost
6. Ärtskott
7. Kavringskuber
8. Nyligen hämtade från skogen, lingon. Naturliga som dom är.
Lycka till