Ibland har man inte tid att stå i köket. Idag är det så. Men en liten enkel efterätt blev det i alla fall.

Recept.
3 Nektariner
Osaltat smör
2-2 1/2 msk strösocker
ca 0,5 dl Vin Santo
Gör så här:
Klyfta upp varje nektarin i åtta bitar.
Sätt stekpannan på medelhög värme.
Smält smöret så att det slutar bubbla. Tillsätt sockret. Se till att sockret har smält. Häll i Vin Santon, precis efter nektarinerna.
Häll i nektarinerna. stek i ca en minut. Plocka ur dem och lägg dem svalt så att de inte fortsätter koka/stekas.
Låt den kvarvarande såsen koka ner till en klibbig Vin Santo sås. Hälls över nektarinerna vid servering
Tillbehör: Vaniljglass om man har
Dryck: samma Vin santo du gjort efterätten med. Själv använde jag en Riseccoli Vin Santo 2000. (Gudomligt god).