Sommelier, vinimportör och hobbykock

 
Jag heter Mats Carlsson, men kallas bland vänner för Massimo. Under ett par år arbetade jag som vinbonde och vinmakare i centrala Toscana. Det var där både intresset för vin och mat tog fart ordentligt. Under 2001 utbildade jag mig till Sommelier i Sverige på vinkällan och har även en italiensk variant kallad F.I.S.A.R. När jag flyttade hem, kändes det naturligt att starta en vinimport. Givetvis ligger Toscana mig varmt om hjärtat. Men det finns en region som kommer kort därefter. Aosta-dalen i norra Italien. Där har jag ett livstidskontrakt på litet vinfält i byn Arvier på 0,574 hektar som jag har rätt att odla som jag vill. Dock med den lokala druvan Petit Rouge.
 
Under åren har jag arrangerat vinresor till både Italien och Tyskland och håller i vinprovningar i alla vintyper, runt i Sverige. I samband med mitt yrke är det ofrånkomligt att inte diskutera och kombinera mat och vin. Och framförallt äta den.
 
I mitt yrke har jag haft  förmånen av att lära känna många duktiga kockar, sommelier och restauranger. Och det är lätt att fastna i berättelser och anektdoter. Hur mat ska tillagas, vilka viner som skall vara till vad.
 
Jag är inte på något sätt utbildad i matkonsten, men spenderar antagligen onormalt mycket tid bland grytorna. För mig är det en passion liksom för vinet. Men också en avkoppling, ett sätt att leva.
 
Mitt syfte med den här bloggen är att förmedla min passion för mat och vin. Förhoppningsvis fyller jag ett litet mat eller vinbehov hos dig.
 
Sist men inte minst. Det mesta som finns här på bloggen har en historia och egna upplevda erfarenheter. Både mat och vin blir så mycket godare om det finns en själ bakom.
 
Följ med min resa i "La bella Vita"
 
Massimo

Kommentera inlägget här :