Jag ska inte överdriva min kunskap ute i trädgården. Mer tumme mitt i handen. Men det är roligt att testa på nya recept. För mig är nässlor VÄLDIGT svenskt och därefter får man nog göra en pesto med blågula förtecken. Här kommer en fräsch pesto med mycket Sverige. Massimo style.

Recept:
3 dl Skott av nässlor
0,5 dl kirskål
0,5 solrosfrön
0,5-1 vitlöksklyfta
0,5 dl kallpressad Rapsolja
0,5-0,75 dl Västerbottenost
salt
svartpeppar
0,5-1 msk citronsaft
Gör så här:
Förväll nässlor i lättsaltat vatten i ca 30-45 sek. Häll i iskallt vatten eller helst med is. Använd durkslag och pressa ut vattnet. Torrosta solrosfröna på hg värme til fin färg. Häll i alla ingredienser och använd minichopper eller mixer. Här kommer din egen känsla för smak in. Ta i lite i taget. Ovanstående är en uppskattning då jag körde på frihand. Ett tips är att vara försiktig med salt. Permasanosten har mycket sälta i sig.
Dagens pasta deg gjorde jag lite hårdare. 130 g Durumvete, 70 g vetemjöl. 2 ägg och en äggula. lite vatten och salt. Knåda ihop till boll. Låt vila i kylen i minst 1 timme. Om du använder pastamaskin, gör den inte för tunn. Jag kör den på näst tunnaste och koktiden blir ca 3- 3,15 min.
Montering. Blanda i peston med pastan. Strö lite solrosfrön och lagom med permasan.
Boun appetito
/Masssimo