Det är roligt att gå runt i mataffärer och se vad som bjuds för tillfället. I min affär var det stora skyltar på mini kronärtskockor. Ja varför inte. Man får prova på. Men vad skulle jag hitta på. Normalt en söndag är soppa en klar favorit för mig. Efter en helg med både det ena och andra. Här mitt första prov som är världens enklaste. Nu är detta som vanligt påhittat under resan, så ni får själva pröva er fram

Gullök
Kronärtskockshjärtan
Hönsbuljong eller grönsaks
Grädde 40%
salt
vitpeppar
palsternacka
friterolja
basilika
Gör så här: Koka kockorna i ca 25 min i lättsaltat vatten eller om man vill fuska och köpa hjärtan direkt på burk. I mitt fall använde jag två kockor och en trekvartslök och 4 dl kycklingbuljong. Fräs löken lätt i smör tills fin färg. Choppa kockorna i mindre bitar (bara hjärtat). I med buljongen och ca 1,5 dl grädde. Låt puttra långsamt i ca 20 minuter. MIxa i blender och sila. Smaka av med salt om det behövs och ett par varv med vitpepparen.
Samtidigt har du mandolinat palsternacka. Min står inställd på 1,3 mm. Häll i oljan och låt den nå 180 grader. Häll i palsternackorna tills fin färg. Lägg på papper och torka.
Ja nu är det bara att lägga upp. Enligt eget önskemål
Ps under tiden gjorde jag linfrö knäcker som jag tänkte ta till min hemgjorda färskost med olika örter.
Ha en bra söndag
/Massimo