Eldig hummersoppa

Visst borde man ha en hummerbit i soppan. Det hör liksom till. Men varför inte göra något enklare. Det är ju trots allt "bara" tisdag. Om du gör soppan till helgen kan du med gott samvete slänga in hummerbiten. Med det här förenklade receptet hinner du göra andra saker. Jag själv ska göra lite bröd. Så att man har till frukost och kvällsmacka. Här hittar du brödreceptet: http://ilmassimo.blogg.se/2013/june/massimos-filmjolksbrod-med-lingon.html
 
 
Recept:
1/2 hummer. Om det är helg :-)
2 vitlöksklyftor
1 st hel chili
2 msk tomatpuré
4 msk koncentrerad hummerfond. Om du har hummerbiten i ta 3 msk
5 dl vatten
3 dl grädde
2 msk cognac. Går bra utan och om det inte är helg
1 lagerblad
1,5 msk soja
Persilja
1 msk vitvinsvinäger eller lime
 
Gör så här:
Krossa vitlök. Skala och kärna ur chilin. Stek i panna med olivolja.
Häll på vatten, tomatpuré, hummerfond, grädde och soja. Släng i lite persilja och lagerbladet. Låt puttra ihop i ca 20 minuter. Passa styrkan i chilin. Ta ut chilin när du har rätt hetta. Salta och peppra vid behov. tillsätt vinäger eller lime för syran. Sila av och vispa med lattevisp, så att fluffar till sig. Springla på med finskuren persilja. En perfekt god soppa en kulen kväll som denna.
 
Nu blir det brödbak
 
/Massimo
 

Kommentera inlägget här :