Frittatensuppe

Det är måndag och jag startar lite lätt med en mycket traditionell soppa från Österrike och området runt Wien. Det var många år sedan jag åt denna, och det är dags att plocka fram denna rätt. Om sanningen ska fram så var jag sugen på pannkakor och hallonsylt också.
I och med att rätten är världens enklaste att göra. Kan det vara en bra introduktion i soppvärlden för barn som inte gillar soppa. Hur många barn giller inte pannkakor?
Varför inte göra en consommé på buljongen? Vips har ni en exklusiv soppa. Tips på hur man gör, kommer nedan. Idag är det dock den enklare varianten ni ser på bilden
 
 
Recept:
3 dl vetemjöl
3 ägg
6,5 dl röd eller grön mjölk
1 tsk salt
1 tsk bakpulver
2-3 msk smör smält
1 liter oxbuljong eller hemmagjord
persilja
muskotnöt
 
 
Gör så här:
Vispa ihop vetemjöl, ägg, mjölk, salt, bakpulver och det smälta smöret. Låt stå i bunke i minst 30 min för att mjölet ska gifta sig.
 
Stek pannkakorna tunna. När dom kallnat vira ihop som en cigarr. Skär i ca 1 cm tjocka rullar. Rulla ut. ca 2 pannkakor/tallrik. Beroende på tallrik givetvis.
 
Reducera buljongen till ca 8 dl. Så att det blir lite mer drag.
 
Choppa persilja fint
 
Montera: Lägg pannkaksremsorna i botten och slå på buljong. Flinga på med persilja och rispa lite muskot över.
 
En del recept häller på lite öl i buljongen. kan vara gott? Har ej provat.
 
Har man dock tid och vill lyxa till denna rätt. Gör pannkakorna på morgonen så att dom torkar in lite grann i kylskåpet.
 
Frys in buljongen i iskuber. Ta ut och låt tina över en silduk in i skål. Vips en enkel variant av consommé á la Heston Blumenthal. Detta tarvar lite tid... Men vad elegant.
 
Nu ska jag prova på Hummus. Igår blev det både Falafel och hummus, men min blender strejkade så det blev TV istället. Kolla in lite senare ikväll, så får ni se.
 
Hoppas det ska smaka
 
/Masssimo

Kommentera inlägget här :