Fyllda paprikor är ingen nyhet. Men jag tänkte göra det lite annorlunda och med lite mer smak. Den söta smaken av den rostade paprikan möter en ny upplevelse. Normalt använder man ris. Men inte jag.

recept:
500 gr blandfärs 20%
Spetspaprikor
1 gullök
1 vitlök
1 köttbuljongtärning
1 dl vitt torrt vin
1/2 peperoni. Välj själv styrka
2 krm pimenton piccante
1/2 msk koriander pulver
1/2 msk Cayenne
1,5 msk soja
Risoni
3 msk Creme Fraische
1 dl Parmesan, riven
Gör så här:
Finhacka löken och fräs tills genomskinligt. Stek färsen. Tillsätt viner och låt koka in. Lägg i buljongtärningen och alla kryddor. Häll på lagom med vatten. När allt har kokat in tillsätt, Creme Fraische och Parmesan.
Koka Risonin i tio minuter och häll i köttfärsen + lite stärkelsevatten från pastakoket och låt pastan suga åt sig alla smaker i 1-1,5 minuter.
Rensa Paprikan och skär av toppen för att kunna fylla. Sätt ugnen på ca 225 grader. Fyll paprikan med färsen och in i ugn ca 20 minuter. Ett tips är att använda en sked för att höja upp paprikan så att allt inte rinner ut. Ja sedan är det bara att servera. Med sallad eller som ni själva vill.
Ett sent tips är också att om ni vill träffa årets kock och alla andra kändiskockar. Åk till Tennstopet i Vasastan, Stockholm. Det är där dom är ikväll.
Arrivederci
/Massimo