Ibland har man inte tid att hålla på med matlagning. Igår gjorde jag ett 1-2-3 lag och slängde ner rädisor. Sanningen hade varit att de hade inte varit goda om ett par dagar. Och att slänga mat i dessa tider är inget för mig. Så man måste prova. Det blir lite som tacos med denna rätt. Vill man ha mer är kanapéerna gjorda på sekunder. Emulsionen gjorde jag förra veckan, så inget förarbete för min del i alla fall.

Recept:
Mozzarella. Helst buffel
Tunnbröd
Rädisor
100 gr babyspenat
1/2 dl bladpersilja
1 Purjolök
1/2 vitlök
1/2 dl Basilika
Vintermix sallad
3 dl Rapsolja
Salt
Peppar
Gör så här:
Skär ut tunnbröd med rundel eller liknande. In i 120 gradig ugn. Dom ska bara torka och bli som knäckebröd. Ett par minuter max.
Skär mozzarellan. Buffel är givetvis mest smakrik, men i och med att emuslionen smakar väldigt mycket kan man fuska med behag. En ko mozzarella fungerar utmärkt.
Örtemulsion.
Häll i spenat, persilja, basilika och vitlök i en blender. Häll rapsoljan i en fin stråle och låt det bli en fin smet. Smaka av med lite salt och peppar
Rädisor:
Gör ett 1-2-3 lag. 1 dl 12% ättisksprit, 2 dl socker och 3 dl vatten. Koka ihop och låt kallna. I med hela rädisor. ta bort den gröna delen.
Om ni vill fuska, mandolina färska rakt av. Gott det med.
Montera. En brödbit. lägg på mozzarellan. Spruta på emuslionen och lägg på mandolinad rädisa. Enligt maskinen 1,2 mm. Ett vrid på svartpepparkvarnen.
Så var det klart.
Fortfarande lite sugen! Har tränat tre dagar på raken. Kanske en eller två pannkakor med hallonsylt för att stilla det värsta. Imorgon blir det en löprunda med en kompis. :-)
Ha det bra
/Massimo