Smörstekt makrill med varma grönsaker och pepparrotmajonäs

Har under dagen inhandlat alla styckdelar till den traditionella hamburgaren på midsommarkvällen. Av erfarenhet blir det mycket kött under helgen och sill, gillar jag ju inte. Här är min kompesation för sillen. Vid disken sa dom att den var färsk. Måste tro dem då man fick rensa den själv. Normalt är rökt makrill med olika kryddningar min smakpreferens och erfarenhet. Här kommer dagens övning.
 
 
Makrill filéad
Zucchini
Champinjoner
Körsbärstomater
Pinjenötter
Vitlök
Citron
Vetemjöl
Salt
Svartpeppar
 
Gör så här: Köp filéade makrillar eller gör det sjäv. Torka av filéerna och kläm lite citronsaft över. Salt och peppra. Vänd filéerna i vetemjöl (enkelpanering). Stek i gjutjärnspanna på medelhög/hög värme på köttsidan tills fisken fått fin färg. Ca 2-3 min. Vänd till skinnsidan och fräs vidare i ca 2 minuter. Ta av från värme, men låt fisken vara kvar i eftervärmen i pannan.
Skiva champinjoner i skivor och smörstek med en vitlöksklyfta. Häll av och låt smöret rinna av. Mandolina 2mm tjocka zucchini remsor. Stek i smör tills mjuka men ändå med motstånd. Dela tomaterna och stek tills du är nöjd. De skall inte vara stekta till mos. Rosta pinjenötter.
 
Antingen gör du egen majonäs eller köpt. Riv ner önskad mängd pepparrot. Tänk på att det är fisken som är huvudpersonen, så inte för mycket pepparrot.
 
Ja sen är det bara att hugga in.
 
/Massimo
 

Kommentera inlägget här :