Vad är trevligare än att laga mat. Särskilt om det är ett riktigt sunkväder utanför. Under kvällen blev det Gazpacho, friterade minimozzarellas och Zabaione med bär. Alla dessa är enkla att göra och särskilt denna torskrätt som går att variera i det oändliga. Det jag tycker är viktigt, är att plocka ur fisken när den har nått 54 grader i mitten.

Recept:
1 torskryggsbit/pers
1 litet paket babyspenat/pers
Västerbottenost
Färsk Basilika
olivolja
smör
Citron
Salt
Svartpeppar
Rimning
1 dl salt
1 dl socker
1 liter vatten
Gör så här: Ta en plastbytta och häll i salt, socker och vatten. Blanda så att allt löser sig. Stoppa i torsken och låt stå i rumstemperatur i ca 40 min. Spola av bitarna ordentligt i ljummet vatten. Torka. Peppra lite lätt.
Sätt ugnen på 125 grader. 110 grader om ni har varmluftsugn Fräs torskbitarna i en minut på varje sida. In med fisken i ugnen och mät då och då. Det brukar ta mellan 10.15 min. Temperaturen ska vara 54 grader i mitten. Givetvis bestämmer ni själva.
Smörstek spenaten och häll över i en sil, så att överflödigt smör rinner av.
Ta en stor näve Basilika och häll i en minichopper. Tillsätt olivolja och citronsaft och kör tills det blivit en fin emulsion. Tillsätt önskadmängd västerbottenost. Salta och peppra eventuellt.
Montera. Ta ett cestjärn och riv lite citronskal och springla på fisken. Droppa lite citronsaft. Nu är det klart
Smaklig spis
/Massimo