Saffransrisoni med pankopanerad torskrygg, brynt smör och smaksatt zucchini med ingerfära och vitlök

Ny vecka och nya tag. Här kommer en påhittig fiskrätt som ska ligga till grunden för kommande middag under helgen. Måste prova på smakerna om de passar bra ihop. Och det gör de. Nu kör vi.
 
 
Recept:
Torskrygg, 1 /person
Risoni
Zucchini
Saffran
Grädde
Parmesan
Vitlök
Ingerfära
Persilja
Vetemjöl
Pankströbröd eller vanligt ströbröd
Smör
Ägg
Salt
Peppar
 
Gör så här: Koka Risonin ca tio minuter. Lite kortare än vad som sägs. Kyl av i kallt vatten, häll av. Värm på grädde med "lagom" mängd saffran. Sjud upp. Salta och peppra efter smak. Häll i Risonin och smak av med parmesan. Tänk på att osten inte ska ta överhand. Den ska bara finnas där Salta och peppra torskryggen. Vänd i vetemjöl. Vänd i vispat ägg. Och slutligen i Pankobröd som du har finhackad persilja i och lite salt och peppar i. Julienna en zucchini, men inte kärndelen. Smaksätt med salt och peppar. Värm en kastrull och blanchera en vitlök i ca 1,5 minuter. Riv ner ingerfära i zucchinin och var ytterst varsam med vitlöken som du pressar.
Värm smör i katrull till nötig karaktär
 
Ja, så var det klart. det är ju ändå måndag
 
 
/Massimo
 

Kommentera inlägget här :