Ibland har man inte ork eller lust att laga mat utan det måste bli lite "fastfood style". Som tur är, har jag frysen full med en massa påsar av olika slag. Idag fick det bli den Chiligryta jag gjorde i förra veckan. Ris kanske inte är den normala kombon, men jag hade inget annat hemma. Dock fräschade jag upp riset med lite purjolök och stekte den lätt. En perfekt och välsmakande rätt för dig som inte har tid. Klar på 20 minuter.

Recept:
Fryst chiligryta eller vad du behagar. Lägg påsen i bunke med vatten och in i kylen på morgonen.
Ris
Purjolök eller liknande
Morot
Zucchini, gurka eller vad ni vill
Tomat
Vitlök
ingerfära
Olja
Salt
Peppar
Gör så här: Sätt på ugnen på 120 grader. Koka riset. Skölj i kallt vatten. Låt rinna av. Värm panna fräs finstrimlad purjo. Tillsätt riset i pannan och salta och peppra Värm upp grytan. Värm på Chiligrytan. Julienna grönsakerna i en skål. Salt, peppra lite vitlök, riven ingerfära och olivolja. Jag väljer här att filéa tomaterna. Ställ in grönsakerna i ugnen så att dom blrit ljumna. Ett perfekt sätt för er med barn att lära tycka om grönsaker. När ni juliennar gurka eller Zucchini eller liknande. Använd aldrig frö delen. Den är för vattnig och blir bara mosig. Smaken är helt otrolig. PRÖVA!
Ja, sen är det bara att lägga upp. Ca 20 minuter
Smaklig spis
/Massimo