Rimmad ugnsbakad torsk med potatispuré och skirat smör

Håller på för fullt att hitta någon rätt som ska imponera TV-producenterna inför Sveriges mästerkock, men man måste äta också. Torsk har blivit lite av en favorit, särskilt om man lättrimmar den innan. Köttet blit lite tightare och i mitt tycke mer smakfullt. I väntan på att rimningen skulle bli klar halstrade jag en pilgrimsmussla och gjorde en eldig gul paprikasås. Det är ändå lillördag. Som vanligt är det avsaknad av lite grönt, men så är det.
 
 
Recept:
Torskrygg i bit
mjölig eko potatis
pepparrot
smör
mjölk
salt
socker
peppar
muskotnöt
 
Gör så här:
1 liter vatten, 1 dl salt, 1 dl socker. Lös upp i vatten. Lägg ner torskrygen i minst 40 minuter. Sätt på ugnen på 125 grader. Skölj av torsken i ljummet vatten. Stek i medelvarm panna i 1 minut på varje sida. Lägg torsken på plåt och in i ugn ca 10-15 minuter. Kolla temperaturen 38 grader.
 
Samtidigt skala potatis och koka. Pressa och gör puré. Jag brukar använda ganska lite mjölk, men massor av smör. Det blir väldigt gott då. Krydda med muskot,salt och svartpeppar.
 
Smält smör i kastrull och låt stå.
 
Tänk på att avväga tiden så att allt blir klart samtidigt.
 
Montering:
Lägg upp efter eget behag och riv färsk pepparrot över fisken. Slutligen häll lite skirat smör över fisken och lite brredvid. Kanongott. Givetvis kan man fräscha upp med lite grönt. Det är upp til dig själv
 
/Massimo
 

Kommentera inlägget här :